gijs wierda

Conversie Specialist

Wie is Gijs Wierda?

Ik ben fanatiek sporter, ondernemer en conversie-optimalisatiespecialist. Lees in de testimonials hoe opdrachtgevers mij ervaren.

Hoe het allemaal begon..

Het is 2004. Je weet wel - het cowboytijdperk van het internet. Toen je nog zwarte tekst op een zwarte achtergrond plaatste om hoger in Google te komen. En daar ook nog mee wegkwam.

In dezelfde tijd runde ik een entertainmentwebsite met grappige filmpjes en plaatjes. Geld verdiende ik met advertenties op de site. Elke klik, een paar eurocent voor mij. Hartstikke leuk.

Hoe meer mensen op een advertentie klikten, hoe meer geld in mijn portemonnee.

Ik deed er alles aan om meer advertentiekliks te krijgen en deed regelmatig experimentjes. Op een dag plaatste ik een advertentie op een andere plek. Een prominentere plek; zodat ie goed opviel.

Door deze aanpassing kreeg ik ineens twee keer zoveel kliks (en geld). Ik stond te juichen achter mijn computer (een bakbeest met zo'n kast erachter).

Dit was mijn eerste aanraking met conversie-optimalisatie. Ik was direct 'hooked'. Zo'n kleine aanpassing, zo veel impact. Daar wilde ik meer over weten.

'Hè, werkt dat echt zo?'

Een uitspraak die in de jaren daarna vaak heb gehoord. Of klanten die riepen: 'Waarom heb ik dit niet eerder gedaan?'. Bijna elke keer als ik een A/B-test afrond volgt er zo’n 'aha'-momentje.

Ervaring met conversie-optimalisatie heb ik opgedaan door veel te doen. Doen, doen, doen. Zo heb ik in het verleden een conversie-optimalisatiebureau gehad. En heb ik in Nieuw-Zeeland bij een CRO-agency de fijne kneepjes van het vak geleerd.

Kijken in verschillende keukens doe ik graag. Zo heb ik gewerkt voor tientallen bedrijven in verschillende branches, waaronder e-commerce, lead-gen, publishing en SaaS.

Van bezoekers, kopers maken

Bezoekers naar je site halen met ads, dat doe ik niet. Ik kom pas in actie als een bezoeker op je site is. Van bezoekers, kopers maken. Dat is wat ik nu al 10+ jaar doe.

Ik deel graag mijn conversie-optimalisatiekennis met marketeers en ondernemers. Zo blog ik, deel ik tips en geef ik af en toe een keynote.

gastcollege hanze conversie-optimalisatie Gastcollege over conversie-optimalisatie bij de Hanzehogeschool

Als freelancer werk ik wereldwijd voor een internationaal klantenbestand. Ik ben altijd nieuwsgierig – en benader elke vraag en elk probleem vanuit het perspectief van de klant. Doorvragen? Ja. Ongefundeerde meningen? Nee. Ik hou van data. Mijn lijfspreuk kenmerkt me dan ook: ‘Dat zou je eens moeten A/B-testen’.

Wat ik doe als ik vrij ben? Dan stap ik graag op de racefiets, even de benen en m'n kop leeg fietsen.

CRO-specialist inhuren

Ik ben de freelance conversie-optimalisatie specialist van o.a:

logo mediahuis
logo longfonds
logo kro-ncrv
logo kamer van koophandel
logo pepsico
logo simplicate
ndc mediagroep
logo lesmills
logo grasscity
mstr watches
logo zonnestroom nederland
logo jellow
logo elix
logo netofex
logo fijnopvakantie
logo belga fietsen
logo havasmedia
logo gallagher
logo staples
logo dagbladvanhetnoorden
logo nusierbestrating
logo hanzehogeschool
logo coachvanhetjaar
logo wtbe
logo autocircuit
logo switchbay
logo kredietkan
logo serverkast
logo gloeilampgoedkoop
logo smartranking
logo sockmyfeet
logo beeproger
logo catchi
logo hanzevast
logo macleaycollege
logo sunbites
logo ocdopleidingen
logo indi
logo lemberglaw
logo energyrates
logo makkelijkafvallen
logo ths tools
logo cir
logo nico
logo kunstgrasnet
logo toscanetips
logo wozwet
logo aa
golfrand

Wat klanten over mij zeggen

floor schouwman
De samenwerking met Gijs is voor NDC mediagroep een belangrijke toevoeging in onze digitale transformatie. Gijs heeft een unieke combinatie van slimme hypotheses, commercieel inzicht en de skills om experimenten ook daadwerkelijk snel live te krijgen. Daarmee heeft Gijs, NDC Mediagroep niet alleen slagvaardiger gemaakt, maar vooral ook hele tastbare conversieverbeteringen gerealiseerd. "

Floor Schouwman  
Head of digital Development bij NDC Mediagroep

floor schouwman

Floor Schouwman Head of Product Development

Lars Evers
Gijs maakt al meer dan een half jaar onderdeel uit van ons 'conversie-team'. Het werkt enorm prettig samen met Gijs. Ondanks dat erg veel 'op afstand' gebeurt, is hij erg betrokken bij ons bedrijf en de resultaten. Hij is flexibel, daadkrachtig, betrouwbaar, prettig om mee te communiceren en zeer bekwaam in zijn vak.

Lars Evers
Oprichter jellow

Lars Evers

Lars Evers Oprichter jellow

Gertjan Koops van ’t Jagt
Gedurende zes maanden heeft Gijs ons begeleid in het optimaliseren van onze landingpages. De no-nonsense gestructureerde aanpak van Gijs paste goed bij ons. Het resultaat is een zeer grote en ook structurele conversie verbetering.

Gertjan Koops van ’t Jagt
Eigenaar netofex lead agency

Gertjan Koops van ’t Jagt

Gertjan Koops van ’t Jagt Eigenaar netofex lead agency

Jordi Dijkstra
De afgelopen maanden hebben we Gijs voor een aantal projecten ingeschakeld, waarbij Gijs onze huidige website onder de loop heeft genomen en vervolgens heeft geholpen met het ontwerpen van de nieuwe website. De unieke combinatie van data, theorie en UX sprak ons erg aan tijdens de samenwerking. Wij hebben er alle vertrouwen in dat we met onze nieuwe website mooie resultaten gaan boeken.

Jordi Dijkstra
Marketeer bij simplicate

Jordi Dijkstra

Jordi Dijkstra Marketeer bij Simplicate

Marthijn
Samenwerken met Gijs is samen praktisch, no-nonsense doelen halen en verbeteringen doorvoeren. Gijs is analytisch en slim. Altijd data-driven. Altijd vanuit het land van de feiten. Gijs is niet alleen logisch/rationeel goed, ook psychologisch en commercieel is hij heel sterk. Onze websites en campagnes hebben veel baat bij zijn conversie tips en adviezen.

Marthijn de Jong
Eigenaar Zonnestroom Nederland

Marthijn

Marthijn de Jong Eigenaar Zonnestroom Nederland

Edwin Dijkstra
Gijs is een conversiespecialist met bewezen trackrecord. Dat zie je terug in zijn werkwijze. De experimenten worden opgezet met correcte onderbouwing. Als gevolg zijn de resultaten vaak positief en in lijn met Gijs zijn hypotheses.

Edwin Dijkstra
Freelance advertising specialist

Edwin Dijkstra

Edwin Dijkstra Freelance advertising specialist

Laureen Tilmans
Working with Gijs is an absolute pleasure. His work is, consistently, of high-quality and is turned around very quickly. He's able to take on our briefs and add to them with a keen knowledge of the CRO and UX field. That collaborative approach makes that we can overdeliver to our clients every time. We look forward to working with him again.

Laureen Tilmans
Hatmedia

Laureen

Laureen Tilmans Hatmedia

Joris Oosterveld
Als het gaat om conversie designs voor commerciële websites, moet je bij Gijs zijn. Gijs is een fijne gast waar je op kunt rekenen. Hij verstaat zijn vak en daagt je uit om ook na te denken over aspecten die niet altijd voor de hand liggen. Gijs kan goed luisteren, weet haarfijn aan te sluiten bij wat wij voor ogen hadden - en zet zelfs een stapje verder dan dat. Het eindproduct laat zien dat hij net een tikkeltje verder is gegaan, dan in de gezamenlijke denkprocessen die eraan vooraf zijn gegaan.

Joris Oosterveld
Webshop manager bij THS Tools

Joris Oosterveld

Joris Oosterveld Webshop manager bij THS Tools

Sander de Lange
Gijs is een echte vakman in het verhogen van conversiepercentages. Ik ken veel mensen die iets weten van online marketing en het verhogen van het aantal leads, maar weinig specialisten die echt een proces hebben om conversie-optimalisatie resultaten te realiseren. Dus ben jij opzoek naar iemand die jouw bezoekers kan aanzetten tot actie? Spreek dan echt een keer met Gijs af.

Sander de Lange
Marketing automation specialist

Sander de Lange

Sander de Lange Marketing automation specialist

Henk Boersema
Als je inzicht wil hebben in de conversielekken van je marketing funnel moet je bij Gijs zijn. En krijg je daarnaast ook nog eens een puntgaaf conversiedesign om de lekken te dichten.

Henk Boersema
Ecommerce consultant

Henk Boersema

Henk Boersema Ecommerce consultant

Iwan Post
Via NDC Mediagroep heb ik Gijs leren kennen. Gijs heeft een kritische blik op de conversiepaden en weet zich goed in te leven in de klant. Daarnaast is hij handig met optimalisatietools. Hierdoor kan hij hypotheses snel ombouwen naar A/B tests. De tests hebben vaak ook goede resultaten! Sindsdien huur ik Gijs ook in voor mijn eigen online marketing bureau. Bevalt uitstekend!

Iwan Post
Eigenaar Travyk Online Marketing

Niels Bosman

Iwan Post Eigenaar Travyk Online Marketing

Niels Bosman
Wow, wat een verbeterpotentieel. In de conversieanalyse zijn vele conversie verbeterpunten gevonden. Lijkt me dat we onze omzet fors kunnen verbeteren als we al deze punten optimaliseren, testen en dooroptimaliseren.

Niels Bosman
Eigenaar Makkelijkafvallen.eu

Niels Bosman

Niels Bosman Eigenaar Makkelijkafvallen.eu

Ontdek hoe ik je kan helpen met conversie-optimalisatie tijdens een gratis adviesgesprek

kennismaking
  • Geheel vrijblijvende kennismaking
  • Krijg gratis conversie-optimalisatie advies
  • Ontdek waar ik je mee kan helpen